Дома > Вести > Вести од индустријата

Каква машина за перење под притисок ми треба?

2022-07-20

Машините под притисок доаѓаат во две варијанти: гасни и електрични. Цената може да се движи од околу 100 долари за модел од ниска класа на потрошувачи до илјадници за поголеми комерцијални единици.

Спецификациите поврзани со машините за миење под притисок се фунти по квадратен инч и галони во минута. Пси ви ја кажува силата на спрејот. GPM ви го кажува волуменот на вода што минува низ стапчето за прскање.

Ако сакате да заштедите време и болки во грбот при чистење на тротоарот, палуба или двор, или можеби барате полесен начин за миење на автомобилот, побарајте машина за миење под притисок со спецификации под 2.000 psi и 2 GPM. Треба да можете да најдете една во вашата локална домашна продавница за помеѓу 100 и 300 долари.

За поголема моќ за чистење - можеби имате тешки дамки на вашиот пат или палуба, или сакате да ја исчистите надворешноста на вашата куќа - побарајте машина за миење под притисок во опсег од 2.000 до 3.200 psi и 2 до 3,2 GPM. Овие машини со средна работа, како Brute 2800 Max PSI на сликата овде, обично се напојувани со гас и обично чинат помеѓу 200 и 600 долари. На повеќето сопственици на куќи нема да им треба машина за перење под притисок со повисоки спецификации.


 



 

 

We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy
Reject Accept